Zašto izabrati PVC stolariju

PVC STOLARIJA predstavlja vše od polovine montirane stolarije u Nemačkoj, a to pre svega zbog njene energetske efikasnosti, lake nege, visokog kvaliteta i dugovečnosti.

Za ovaj materijal su dugo bile vezane predrasude u vezi svog kvaliteta i štetnog ekološkog i zdravstvenog uticaja. U današnje vreme je situacija drugačija jer je plastika a naročito PVC jedan od najrasprostranjenijih i najvažniih materijala današnjice, koji se koristi u svim segmentima naših života počev od prehrambene pa do automobilske industrije.

Što se tiče ekološkog uticaja, PVC stolarija je postigla veoma dobre rezultate u pogledu rešavanja ekoloških problema. Pre svega imaju najveći potencijal u uštedi energije od svih materijala od kojih se izrađuje stolarija danas. Profili od kojih je napravljena PVC stolarije se mogu 100% reciklirati. Tako da uzevši sve to zajedno sa njihovom dugovečnošću i uštedi tokom životnog ciklusa stolarije ovaj materijal je najodrživije rešenje dostupno kada su u pitanju prozori danas

PVC STOLARIJA izrađena od ROPLASTO profila ima niz prednosti ne samo u ekološkom i energetskom smislu već i sa stanovišta arhitektonskog dizajna. To je zato što prozori pored svojih praktičnih benefita treba da izgledaju dobro. Savremeni prozori treba da obezbede zaštitu od hladnoće, nepovoljnih vremenskih uslova i buke, da budu sigurni u smisliu zaštite od provala i obijanja, da obezbede minimum održavanja i laku negu. Ove precizne zahteve ispunjavaju proizvodi izrađeni od ROPLASTO profila gde možete naći optimalan odnos između kvaliteta i cene.

ROPLASTO je jedan od vodećih Nemačkih proizvođača kada je u pitanju prerada plastičnih masa. Bavi se već više od 50 godina usavršavanjem i preciziranjem visoko kvalitetnih profila za izradu PVC STOLARIJE, sa svojim sedištem u Bergiš Gladbahu i Borkenu.

Koje su prednosti PVC prozora:

PVC profili igraju ključnu ulogu u uštedi energije i toplotne izolacije.PVC PROFILI u odnosu na aluminijumske ili drvene profile imaju bolje izolacione vrednosti naročito u kombinaciji sa troslojnim staklom.

Prozori od pvc materijala nude značajne troškovne prednosti u odnosu na drvo (kvalitetno) koj je skuplje 20-30% ili aluminijum koji je skuplji i do 60% u odnosu na PVC. Pored prvobitne uštede prozori od ovog materijala mogu da traju i do 50 godina ušteda za buduće troškove je očigledna.

PVC PROZORI se lako održavaju u odnosu na drvo koje je neophodno svakih 5 godina lakirati i menjati git na staklima ovde je dovoljno pranje sa deterdžentom za posuđe, zahvaljujući PVC granulatu od kojih su napravljeni profili a koji je otporan na razne spoljne i vremenske uticaje.

Oni su izuzetno izdržljivi te njihov vek uz primereno održavanje i pravilno korišćenje može biti do 50 godina, te predstavljaju dugoročnu investiciju u imovinu.

Takodje, imaju izuzetan eko uticaj jer su 100% podložni reciklaži te time dovode do uštede 40% svih rezervi nafte i gasa u svetu.koji se koriste za grejanje ili hlađenje stambenih objekata. Takođe pri samoj proizvodnji profila dolazi do minimalnog zagađenja okoline i zahtevaju mnogo manje energije.

Izrada PVC stolarije je složen proces i mi želimo u narednih par slika iz našeg proizvodnog pogona da vam približimo taj postupak po fazama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.